WordPress temamızı tamamen Elementor üzerinden ilerleyecek şekilde baştan düzenlemekteyiz. Header, footer, popup, 404 hata sayfası, yapım aşamasında sayfası vb. sayfların tasarımı artık Elementor üzerinden ilerleyecektir ve dilediğiniz güncellemeyi kolayca yerine getirebileceksiniz. Tema olarak “Hello Elementor” teması kullanılacaktır ve artık tema üzerinden değil; Elementor üzerinden gerekli ayarlamalar yapılabilecektir.
Bu maddede bir değişiklik bulunmamaktadır. Eskisi gibi Script programı üzerinden WordPress eklentimizi kuruyoruz.
WordPress admin panelinde sol menüde bulunan Appearance > Themes sekmesine tıkladığımızda açılan sayfada sol üst tarafta bulunan Add New butonuna tıklıyoruz. Açılan bölümde arama barına “Hello Elementor” yazarak temayı bulup indiriyoruz.
Öncelikle admin panelindeki menüden Plugins > Installed Plugins sekmesi üzerinden yüklü olan tüm pluginleri siliyoruz. Sonrasında Plugins > Add New sekmesine tıklayarak yeni plugin listemizde bulunan tüm pluginleri indiriyoruz. (Plugin listesi güncellenmiştir eski kullandığımız pluginlerin çoğunu artık kullanmamaktayız.)
Plugin Listesi:
*Classic Editor
*Elementor
*Elementor Pro
*Polylang
*Polylang Connect for Elementor
*Redis Object Cache
Redis Object Cache programı yeni cache programımızdır. Web sitesi üzerinden yapılan güncellemeleri görmek için artık CTRL+F5 tuş kombinasyonu ile cache temizlemeye gerek kalmamaktadır sadece F5 sayfa yenilemesi ile güncel sayfanızı görüntüleyebilirsiniz. Redis Object Cache kurulduktan sonra aktivasyonu için bir adım daha bulunmaktadır.
Öncelikle Plugins > Installed Plugins sekmesi üzerinden yüklemiş olduğumuz pluginleri aktifleştiriyoruz.
Bu işlemden sonra sistem tüm Redis Object Cache plugini dışındaki tüm pluginleri aktive etmektedir ve otomatik olarak Redis Object Cache plugininin ayarlar sayfasına yönlenmektedir. Burada ise yapmamız gereken tek şey Enable Object Cache butonuna tıklamaktır. Böylece cache pluginimizi aktive etmiş olmaktayız.
Pluginlerin aktivasyonunun ardından pluginlerin otomatik güncelleme yapması için otomatik güncelleştirmeleri aktive etmemiz gerekmektedir. Yine Plugins > Installed Plugins sekmesi üzerinden toplu bir oto güncelleme aktivasyonu gerkçekleştiriyoruz.
* Son olarak yapmamız gereken eğer çok dilli bir sitemiz var ise Dil eklemek ve Permalink ayarlarını yapmaktır.
Sistemimiz Section sistemi yerine Elementor’un yeni güncellemesi olan Flexbox Container sistemi kullanmaktayız. Bu sebeple ayarlardan Flexbox’u aktif hale getirmemiz gerekmektedir.
Elementor Template dosyaları tek bir zip arşivinde toplanmıştır ve yapmamız gereken tek şey bu zip dosyasını Elementor’a import etmektir. Admin paneli menüsünde bulunan Templates sekmesine tıkladığımızda karşımıza gelen sayfanın en üstünde bulunan Import Templates butonuna tıklayarak zip dosyamızı yüklüyoruz.
Import Now butonuna tıkladıktan sonra karşımıza çıkan uyarıya onay verip yükleme işlemini tamamlıyoruz. Artık template dosyalarımız Elementor sistemi içerisinde görünür haldedir; fakat web sitemizde yayımlanabilmesi için template dosyalarını hangi şartlarda, nerelerde sergileneceği konusunda bir condition tanımlamamız gerekmektedir. Şablon sayfalarına condition tanımlayabilmemiz için Templates > Theme Builder üzerinden Elementor’un tema yapıcı aracına giriş sağlıyoruz.
İlk adım olarak Header’ımızın tüm sitede görüntülenmesi için Theme Builder’ın solda bulunan menüsünden Header sekmesine tıklayıp Edit Conditions‘a tıklıyoruz.
Karşımıza çıkan sayfada Add Conditions butonuna tıklayarak tüm sayfalarda yayınlanması için Entire Site seçeneğini seçip sağ altta bulunan Save & Close butonuna tıklıyoruz.
Tüm şablonlarımızı bu şekilde ayarladıktan sonra Ana sayfamızı belirliyoruz ve logomuzu Hello Elementor temamıza yüklüyoruz. (Header ve footer şablanlarımız logoyu web site logosundan çekmektedir.)
Hello Elementor teması otomatik olarak sayfa adını sayfanın içerisinde sergilemektedir. Bu durumdan kurtulmak adına Ana sayfamızın kullandığı template’i Elementor Full Width olarak güncelliyoruz.
Son adımımızda da yapım aşaması sayfamız aktive edilecektir. Yapım aşamasında sayfası için hali hazırda bir şablonumuz mevcuttur sadece o şablonun yapım aşaması için kullanılacağını belirten bir ayar yapmamız gerekmektedir. Elementor > Settings > Maintanance sekmeleri ile aşağıdaki sayfaya gelip aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
Yapım aşaması sayfası ile birlikte kurulumumuz tamamlanmıştır. Sadece Elementor kullanarak tüm sitenizi tasarlayabilirsiniz ve yeni şablonlar oluşturabilirsiniz.