1- Eğer Outlook 2010′ da herhangi bir e-posta hesabı kurulu değil ise aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır.
															2- Başlangıç sayfasının gelmemesi durumunda veya sonradan hesap eklemesi işlemi için üst menüde “Dosya > Bilgi” sayfasına geliniz. “Hesap Ekle” butonunu tıklayınız.
															3- Gelen ekranda en altta bulunan “Sunucu ayarlarını veya ek sonucu türlerini el ile yapılandır” seçeneğini işaretleyiniz. İleri ile devam ediniz.
															4- Gelen Hizmet Seç ekranında; “Internet E-posta” seçeneğini seçiniz ve “İleri” butonunu tıklayınız.
															5- Gelen “İnternet E-Posta Ayarları” penceresinden bilgileri eksiksiz bir sekilde doldurarak “Diğer Ayarlar” butonunutıklayınız.
															6- Giden Sunucum (SMTP) kimlik doğrulaması gerektiriyor seçeneğini işaretliyor ve Gelen posta sunucumla aynı ad ayarlarını kullan seçeneğinide işaretleyerek “Gelişmiş” bölümüne geçiyoruz.
															7- Gelişmiş Bölümündeki giden posta portuna 25 yerine 587 yazıyoruz. “Tamam” butonuna tıklıyoruz.
															8- Yeni Hesap Ekle sayfasına geri dönünüz. Bilgilerinizi yeniden kontrol ettikten sonra “Hesap Ayarlarını Sına” tıklıyoruz ve “İleri” butonuna tıklıyoruz.
															9- “Hesap Ayarlarını Sına” penceresi açılacaktır. İşlemin sonlanmasını bekliyoruz.
															10- Tüm sınamalar başarı ile tamamlandığında devam etmek için “Kapat” butonuna tıklıyoruz.
															11- İşlemi sonlandırmak için “Son” butonuna tıklıyoruz.