Kurgu Akademi

17/10/2023

Bizim Hesapta Yurt Dışı Fatura Hazırlama

Bizim Hesapta Yurt Dışı Fatura Hazırlama         CARİSİ USD olan Firmaların faturası hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar.      Hizmeti seçiyoruz.      Sonra KDV kısmını sıfırlıyoruz.      USD olarak miktarı yazıyoruz.      Faturayı gönder kısmına bastığımız zaman   Bizim Hesap bir uyarıda bulunuyor ve kod seçmenizi istiyor;  "Faturanızda KDV'siz satırlar var. Bu satırlar için neden KDV olmadığını aşağıdaki listeden seçin"     Seçenekler arasında “ 106 Diğer İstisnalar “kodunu seçiyoruz. Her bir hizmet için ayrı ayrı seçim yapmanız gerekiyor.        “ Devam et” kısmına basarak fatura gönderme işlemini başarı ile gerçekleştiriyoruz.

26/09/2023

Gmail Arayüzüne E-posta Adresinizi Ekleme

Gmail Arayüzüne E-posta Adresinizi Ekleme Bu yazımda sizlere müşterilerimizden gelen sık talepler üzerine Gmail arayüzüne Kurgunet.com altyapısını kullanan e-posta adreslerinizi nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım. Bu sayede sizlerde kolay bir şekilde ilgili ayarları kendi mail hesabınız için yapabilirsiniz.Öncelikle buraya tıklayarak gmail hesabınıza giriş sağlayınız. Giriş sağladıktan sonra görüntüdeki şekilde Ayarlar sekmesinden yine “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız. Şimdi ise açılan ekrandan “Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi” menüsüne tıklayınız, ardından öncelikle arayüz içerisinden gönderim sağlayabilmeniz için “Postaları şu adresten gönder” başlığındaki “Sahip olduğunuz başka bir e-posta adresi ekleyin” seçeneğine giriş yapıyoruz.

8/09/2023

Mail Sunucu Ayarlarının DNS Üzerinden Tespiti

Mail Sunucu Ayarlarının DNS Üzerinden Tespiti Son zamanlarda hosting firmaları yeni mail DNS adreslerine(MX) geçiş yapmaktadır. Örnek olarak Natro’da “mail.alandı.com” DNS’leri kullanılırken artık “mail.kurumsaleposta.com” DNS’leri kullanılmaktadır. Bu DNS kayıtlarında meydana gelen değişiklik, mail kurulumundaki “giden sunucu” ve “gelen sunucu” ayarlarında da güncelleme yapılmasını gerektirmektedir.Outlook’da bulunan bir mail hesabında eğer şifre ve port ayarları doğru olmasına rağmen çalışmıyor ise MX kayıtlarını kontrol etmemiz gerekmektedir. Yukarıdaki görseldeki örnekte esmtriko.com’un MX kayıtlarından mail.alandı.com yerine “rcmail3.webkontrol.doruk.net.tr” kullanmakta olduğunu görmekteyiz. Gelen-giden sunucu ayarlarını bu şekilde güncellememiz gerekmektedir.

WordPress Kurulumu

WordPress Kurulumu 1. WordPress kurulum dosyalarının indirilmesiWordPress’in kendi sitesinden FTP dosyalarını indirip public_html’in içerisine yüklüyoruz.www.wordpress.org/download 2. Veritabanı’nın açılmasıVeritabanını oluştururken aşağıdaki parametrelere dikkat etmemiz gerekiyor. Veritabanı bilgileri kurulum sürecinde tekrar kullanılacaktır, bu sebeple bir yere not etmeniz faydalı olacaktır.Character set: utf8mb4_unicode_520_ciPrivilegies: Tüm kutuların tikli olması gerekiyor. 3. WordPress Websitesi Kurulumunun BaşlatılmasıBrowserımız üzerinden web sitemize giriş yaparak kurulumu başlatıyoruz. İlk Adımda panel dilimizi seçip “Continue” butonuna basıyoruz. Let’s go! Butonuna tıklayarak kuruluma devam ediyoruz. Kırmızı kutu içerisindeki alanlarda bir güncelleme sağlanmayacaktır. Diğer alanları doldurup “Submit” butonuna tıklıyoruz. Eğer database bilgilerinde bir yanlışlık var ise sistem hata verecektir.Bu adımı geçebilmek için “Mod Security”nin kapalı olması gerekmektedir. “Run the installation” butonuna tıklayarak devam ediyoruz. E-mail adresi olarak her açtığımız sitede “wordpress@kurgunet.com” mail adresini girmemiz gerekiyor. Sonradan da bir güncelleme olmayacaktır. Formlar zaten Elementor üzerinden hangi mail adresine düşeceğini ayarlayabilmekteyiz. Admin posta adresi bu sebeple daimi olarak wordpress@kurgunet.com olarak sabitlenecektir.Eğer web siteniz test sitesi olarak açıyorsanız “Search engine visibilty” başlığının yanındaki kutucuğu tiklememiz gerekmektedir. Böylece Google’a indexleme engellenecektir. Web sitenizi live’a alırken bu kutuyu işaretlemeyi unutmayınız.Insall WordPress butonuna tıklayarak yüklemeyi tamamlıyoruz.

25/04/2023

Gmail Arayüzüne E-posta Adresinizi Ekleme

Gmail Arayüzüne E-posta Adresinizi Ekleme Bu yazımda sizlere müşterilerimizden gelen sık talepler üzerine Gmail arayüzüne Kurgunet.com altyapısını kullanan e-posta adreslerinizi nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım. Bu sayede sizlerde kolay bir şekilde ilgili ayarları kendi mail hesabınız için yapabilirsiniz. Öncelikle buraya tıklayarak gmail hesabınıza giriş sağlayınız. Giriş sağladıktan sonra görüntüdeki şekilde Ayarlar sekmesinden yine “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız. Şimdi ise açılan ekrandan “Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi” menüsüne tıklayınız, ardından öncelikle arayüz içerisinden gönderim sağlayabilmeniz için “Postaları şu adresten gönder” başlığındaki “Sahip olduğunuz başka bir e-posta adresi ekleyin” seçeneğine giriş yapıyoruz.

24/04/2023

Yandex Pop Mail Kurulumu

Yandex Pop Mail Kurulumu POP Mail Kurulum Ayarları; 1) Sunucu bilgileri bölümünde hesap türü POP3 seçiniz.2) Gelen posta sunusuna “pop.yandex.com.tr” yazınız.3) Giden posta sunucusuna “smtp.yandex.com.tr” yazınız.4) Kullanıcı adı bölümüne “isim@alanadi.com” şeklinde tam e-posta adresiniz yazınız.5) Sol alttan SPA’yı açınız ve Diğer Ayarlar’a giriniz.6) Giden Sunucu Ayarları’ndan kimlik doğrulaması gerekiyor‘a tıklayınız.7) Gelen sunucu portuna 993, giden sunucu portuna 465 yazınız.Sunucu Ayarları:pop.yandex.com.tr – 993 – SSL aktif smtp.yandex.com.tr – 465 – SSL aktif Sunucu Üzerinden Pop Ayarı;1) mail.yandex.com’a giriş yapıldıktan sonra sağ üstte bulunan Ayarlar sekmesine tıklanır. 2) Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra Diğer sekmesine tıklayınız.3) Açılan yeni sayfada solda gözüken E-posta Programları sekmesine giriyoruz. 4) Bu açılan menüde ”pop.yandex.com.tr sunucusundan POP3 protokolüne göre” seçeneğini aktifleştiriyoruz.

Farklı E-posta Hesaplarıma Gelen E-postaları Tek Bir Klasörde Toplanmasını Sağlama

Farklı E-posta Hesaplarıma Gelen E-postaları Tek Bir Klasörde Toplanmasını Sağlama Sorun ve Dilek: 2010 Office Outlook uma birden fazla e-posta hesabı kurdum.  Maalesef bu  e-posta hesaplarına gelen e-postalar aşağıdaki gibi ayrı ayrı klasörlere düşüyor.  Bu şekil kullanım oldukça zahmetli ve zaman  alıcı. Tek tek her birine girip ne gelmiş diye incelemek oldukça sıkıcı. Oysa,   2010 Office Outlook uma  gelen tüm e-postalar (Hangi e-posta hesabıma gelirse gelsin) belirleyeceğim  sabit tek bir klasöre düşmesini isterim.  Çözüm:   Aşağıdaki gibi hesap ayarlarınıza ulaşım.   Yukarıda görüldüğü üzere bir e-posta hesabı seçin ve “ klasörü değiştir”  butonunu tıklayarak e-postalarınızı seçeceğiniz  sabit bir klasöre yönlendirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.   Yukarıdaki gibi gelen e-postaların seçeceğiniz bir klasöre  düşmesini  veya yönlenmesini tanımlayabilirsiniz. Elbette bu işlemleri yapmadan önce Outlook 2010 içinde  hedef klasörünüzü   yaratmış olmanız gerekmektedir.  Benim hedef klasörüm “inbox”  olarak görülmektedir. 

Google Takvim Kullanımı

Google Takvim Kullanımı Google Takvim Kullanımı;lk olarak “kurgunet2008@gmail.com” Google hesabı üzerinden calendar.google.com adresine giriş yapıyoruz.Ardından etkinliği oluşturacağımız tarihi soldaki takvimden seçiyoruz.Etkinliği yapacağımız tarihe geldikten sonra açılan sayfada ekran görüntüsündeki gibi herhangi bir saate tıklıyoruz. Bir saat seçtikten sonra yeniden ekran görüntüsündeki gibi öncelikle etkinlik adını belirliyoruz.Burada örnek olarak Ümit Grubun sosyal medya stok bitişinin planlamasını ele alalım.Etkinliği oluştururken bitiş tarihinden 10 gün öncesine etkinlik oluşturuyoruz.Örn: “ÜMİT GRUP STOK BİTİŞ TARİHİ 30 EKİM” şeklinde başlık attığımız etkinliği 20 Ekim tarihine ayarlıyoruz.Başlık kısmının ardından saati seçiyoruz. Burada önemli olan ise çok fazla saat aralığından ziyade 1-2 saat aralığında olması.Örn: 12:00 – 13:00 şeklinde.Saat ayarlamasının ardından davetli ekleme aşamasına geliyoruz. Burada davetli olarak “sistem@kurgunet.com” adresini ekliyoruz.Bunun nedeni ise sistem@kurgunet.com adresinin herkeste kurulu olup onaylandığında Outlook’a otomatik olarak düşmesi.Etkinlik ayarlamalarını bitirdikten sonra “Kaydet” butonuna tıklıyoruz. Bu aşamadan sonra “Google Takvim davetlilerine davetiye e-postaları göndermek ister misiniz?” sorusu karşımıza geliyor.Bu soruya “Gönder” seçeneğiyle yanıt veriyoruz. Bir saat seçtikten sonra yeniden ekran görüntüsündeki gibi öncelikle etkinlik adını belirliyoruz.Burada örnek olarak Ümit Grubun sosyal medya stok bitişinin planlamasını ele alalım.Etkinliği oluştururken bitiş tarihinden 10 gün öncesine etkinlik oluşturuyoruz.Örn: “ÜMİT GRUP STOK BİTİŞ TARİHİ 30 EKİM” şeklinde başlık attığımız etkinliği 20 Ekim tarihine ayarlıyoruz.Başlık kısmının ardından saati seçiyoruz. Burada önemli olan ise çok fazla saat aralığından ziyade 1-2 saat aralığında olması.Örn: 12:00 – 13:00 şeklinde.Saat ayarlamasının ardından davetli ekleme aşamasına geliyoruz. Burada davetli olarak “sistem@kurgunet.com” adresini ekliyoruz.Bunun nedeni ise sistem@kurgunet.com adresinin herkeste kurulu olup onaylandığında Outlook’a otomatik olarak düşmesi.Etkinlik ayarlamalarını bitirdikten sonra “Kaydet” butonuna tıklıyoruz. Bu aşamadan sonra “Google Takvim davetlilerine davetiye e-postaları göndermek ister misiniz?” sorusu karşımıza geliyor.Bu soruya “Gönder” seçeneğiyle yanıt veriyoruz. Ekteki gibi bir e-posta geliyor. Bu e’posta’yı yukarıda bulunan “Kabul Et” butonuyla yanıtlıyoruz.

Sosyal Medyalarda Harita Konumu

Sosyal Medyalarda Harita Konumu Harita kaydı yaparken müşterimize gönderdiğimiz sözleşmelerde sosyal medya desteği bulunmamaktadır. Fakat elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışalım. Yaptığımız harita kayıtlarının sosyal medya hesaplarımızda da aktif olması zaman alabilir. Müşteri bu konuda aceleci davranabilir. Fakat sürecin uzun sürebileceğini mutlaka belirtmeliyiz. Bunun için yapılması gereken şey öncelikle web site adresimizi sosyal medya hesaplarımıza da eklememiz olacaktır. Facebook, konumu instagramdan çektiği için gerekirse sayfaları birbirine bağlayalım.

WordPress Yazı Eklemede Paragraf Arasına İmaj Ekleme

WordPress Yazı Eklemede Paragraf Arasına İmaj Ekleme İki paragraf yazınızı yazın.İmleci 2 paragraf arasına uygun bir şekilde yerleştirin.Üst sol köşede yer alan “+” işaretine tıklayın. “Ortam Dosyası” bölümünden “Resim” tıklayın. Ve bilgisayarınızdaki resmi seçin ve sayfanıza yükleyin.Başarılar …

WordPress Sitelerde SSL Eklentisi Aktif Etme

WordPress Sitelerde SSL Eklentisi Aktif Etme Yayına aldığımız wordpress sitelerde sunucu üzerindenki ssl işlemnleri tamamlandıktan sonra, web sitemizin admin panelinden de SSL için bir eklenti aktifleştirmemiz gerekiyor. Adımlar aşağıdaki gibidir.Adım 1 – Yeni EklentiWordPress yönetim (siteadiniz.com/wp-admin) panelinize giriş yaptıktan sonra yönetim ekranında sol tarafta bulunan menüden Eklentiler > Yeni Ekle sekmesine tıklayınız. Adım 2 – Hemen YükleSağ üst tarafta bulunan arama kısmına Really Simple SSL yazınız. İlk çıkan eklentinin sağ tarafında bulunan Hemen Yükle butonuna tıklayınız. Adım 3 – Eklenti AktifleştirEklentiyi aktif ettikten sonra üst tarafta otomatik olarak SSL Sertifikasını Etkinleştir seçeneğini görüntüleyebilirsiniz. Butona bastıktan sonra bütün alt yapınızda bulunan HTTP’li dış bağlantıları HTTPS olarak değişecektir.

Robot Değilim Form Uygulaması

Robot Değilim Form Uygulaması ROBOT DEGİLİM FORM UYGULAMASISevgili arkadaşlar, bugün sizinle boş formlardan nasıl kurtulacağımızı anlatacağım. Daha önceden de çeşitli çalışmalarımız olmuştu Emre Bey ile bunu geliştirdik. Adım adım aşağıda anlatıyorum.1 – KPRWEB.dll dosyamızı güncellemek için FTP de bin klasörümüze erişim sağlıyoruz ve güncelliyoruz. Güncel R15 .Net dosyaları  drive  da bulunmaktadır. 2 – HTML Sayfa Template de formumuzun bulunduğu dökümanın en başına aşağıdaki script eklenmelidir. Formun diline göre script değişkenlik gösterebilir. Ülke dilinin koduna göre “en” yazan yerleri güncellemeniz gerekir. Örneğin Arapça için “ar” yazmak gerekir.  İki scriptte aşağıda mevcuttur.<script src='https://www.google.com/recaptcha/api.js'></script> <script src="https://www.google.com/recaptcha/api.js?hl=en"></script>3 – Google ReCaptcha admin paneline alan adımızı eklememiz gerekiyor.https://www.google.com/recaptcha/adminÖnemli: Robot değilim butonu ID’si 6LchOaAUAAAAALN6gPt0O8Ldwo3_oEX1l5bMeGO1 olan butonlar için ROBOT 2 kısmına alan adı eklemesi yapılacaktır.ID’si 6LecxDYUAAAAAGTXMBE8b1rrS3fB75SMBD341pjL olan butonlar için ROBOT 1 kısmına ekleme yapılacaktır. 4 – Form HTMLFormun html alanı aşağıdaki gibi olmalıdır. Tabi ki  input alanlar değişkenlik gösterebilir.<script src='https://www.google.com/recaptcha/api.js'></script> <form name="myform" action="/PostContactForm" onsubmit="return validateForm()" method="post"> <input type="hidden" name="emailField" id="emailField" value="EPosta"/> <input type="hidden" name="Form Subject" id="formSubject" value=" FCS Dış Ticaret - İletişim Form"/> <div> <input name="Ad Soyad" id="AdSoyad" placeholder="* Ad Soyad" type="text"> </div> <div> <input name="E-Posta" id="EPosta" placeholder="* E-Posta" type="text"> </div> <div> <input name="Telefon" id="Telefon" placeholder="* Telefon" type="text"> </div> <div> <textarea name="Mesajınız" id="Mesaj" rows="2" placeholder="Mesajınız"></textarea> </div> <div> <div data-sitekey="6LchOaAUAAAAALN6gPt0O8Ldwo3_oEX1l5bMeGO1"></div> <br> <button type="submit"> GÖNDER</button> </div> </form> <script> var urlParams = new URLSearchParams(window.location.search); var result = urlParams.get('R'); switch(result) { case "DONE": alert("Mesajınız başarıyla gönderilmiştir. Teşekkür ederiz."); break; case "ERROR": alert(urlParams.get('Msg')); break; case "CAPTCA": alert("Robot validasyonu hatalı."); break; default: break; } function validateForm() { var x = document.forms["myform"]["EPosta"].value; var y = document.forms["myform"]["AdSoyad"].value; var z = document.forms["myform"]["Telefon"].value; if (x == "") { alert("Zorunlu alanlar boş olamaz."); return false; } else if (y == "") { alert("Zorunlu alanlar boş olamaz."); return false; } else if (z == "") { alert("Zorunlu alanlar boş olamaz."); return false; } else if (grecaptcha.getResponse() == "") { alert("Robot olmadığınızı doğrulayınız!"); return false; } else { alert("Mesajınız başarıyla gönderilmiştir. Teşekkür ederiz."); return true; } } </script>

1 2